Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türk Mutfağının Vazgeçilmezi Pastırma
#1
Türk Mutfağının Vazgeçilmezi Pastırma
Kayseri pastırması dendiğinde akla ilk gelen lezzettir. Pastırmanın tarihine baktığınızda çok eskilere dayandığını görmek mümkün. Orta Asya Türklerinin uzun süren at yolculuklarında her zaman yanına aldıkları bir yiyecek olmuştur. Başta bastırma ismiyle anılıyorken zamanla günümüze pastırma olarak geçmiştir. Pastırmanın lezzeti kullanılan ete ve etin hangi bölgesinden yapıldığına göre değişkenlik gösterir. Çoğu insan tarafından sevilen bu ürün hangi hayvandan yapıldığı çok önemlidir. En kaliteli pastırmalar sığır ve deve etinden yapılıyorken küçükbaş hayvanlardan da pastırma yapılıyor. Kalite ve lezzet bakımından sığır pastırması insanlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Orta büyüklükteki bir sığırdan yaklaşık 20 çeşit pastırma üretimi yapılabiliyor
 
Pastırma Nereden Alınır?
Pastırma denilince akla gelen ilk şehir Kayseridir. Kayseri pastırması hemen hemen herkesin duyduğu ve severek tükettiği bir yiyecek türüdür. Merkezi Kayseri’de bulunan pastirmacim.com firması online satışlar da yapmaktadır. Hem kredi kartı hem de banka havale ödeme yöntemleriyle bölgenize uygun istediğiniz kargo firmasıyla sipariş verip teslim alabilirsiniz. Pastırma çiğ et olduğu için kargolar kuru buz ve özel ambalajla adresinize yollanır. Pastırma siparişi vermek için bütçenize uygundur. Çok çeşitli olması sebebiyle binlerce insan tarafından tercih edilmektedir. Yağsız pastırma, antrikot pastırma, bonfile pastırma, sırt pastırma ve daha birçok çeşit pastırma seçenekleriyle damak tadınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Ayrıca pastırmanın yanında sucuk siparişi, kavurma, mantı, salam ve daha birçok özel ürünü de sipariş verebilirsiniz.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)